Home Вебинари Едукативни совети за доење и нега на новороденче во првите 100 часа после породувањето

Едукативни совети за доење и нега на новороденче во првите 100 часа после породувањето

499,00 ден

Времетраење: 1 час и 45 минути

Напомена: Откако ќе ја купите претплатата вратете се на истиот линк за вебинарот како би можеле да го погледнете видеото. (https://bit.ly/34eC98e)

Претплатата за вебинарот е неограничена.

SKU: WEB01 Категорија

Предавачи:
Драгана Емел – Маркоска Специјалист – Педијатар

Јасна Апостолски – Николов Дипломирана медицинска сестра, Меѓународен консултант за доење – IBCLC, Сертифициран едукатор за психофизичка подготовка на трудници.

Теми:

Јасна Апостолски – Николов

1. Значење на пренаталната едукација. Совети за првите денови после породувањето
2. Совети за мајки на предвремено родени бебиња
3. Што е она што треба да го знае секоја мајка за да биде сигурна дека бебето доволно цица
4. Правилна поставеност на бебето на градата (1 дел) 4. Правилна поставеност на бебето на градата (2 дел)
5. Научете како да ги препознавата раните знаци на глад кај бебето
6. Чести појави кои доведуваат до проблем кај доењето или појава на оштетени брадавици
7. Преполнетост на градите – Мастит – Абсцес
8. Масажа на брадавица и ареола при преполнетост на градите. “Reverse pressure softening”
9. Употреба на силиконски брадавици
10. Положби за доење
11. Алтернативни методи на хранење на бебето
12. Чување и складирање на мајчино млеко
13. Релактација
14. Завршен дел. Ви посакувам усшешно доење и непроценлива емотивна поврзаност со вашето новороденче.

Драгана Емел – Маркоска

1. Нормални појави кај новороденчињата
2. Нега на кожа кај новороденче
3. Нега и тоалета на папоче
4. Кандидијаза – “SOOR” кај новороденчиња
5. Употреба на суплементи кај новороденчиња

15,256ФановиМи се допаѓа
1,327СледбенициСледете не
566СледбенициСледете не
453СледбенициСледете не
1,258ПретплатнициПретплата
error: Content is protected !!