Human milk – Species specific!

Како мајчиното млеко го менува развојот на мозокот кај недоносените бебиња? Истражувачите вклучиле 135 предвремено родени бебиња и откриле дека при испитување на мозокот на...

Органска бебешка и детска храна – поздрава за нашите најмили, но...

0
Baby Bio е првиот француски органски бренд на нашиот пазар. Зошто да се одлучите за него? Овој бренд е пионер со 25 годишно искуство во...

Исхрана кај мајки доилки – одговори на најчесто поставуваните прашања

Дали на мајките им требаат повеќе калории додека дојат? Да. На мајките кои дојат генерално им требаат повеќе калории за да ги задоволат своите нутритивни...

Algoral Infant – суплемент за ублажување на симптоми на ГЕР кај...

0
Секоја комбинација на хранење на доенчиња со адаптирано млеко се чини дека е ризик за рефлукс. Иако доењето има заштитна улога, мајките со дете...

IMMUNOMAX KIDS – За максимална заштита и превенција од сезонски настинки...

0
Кога сакаме максимална заштите во сезоните на настинки, а и како превенција за подобар имунолошки систем кој ќе биде спремен да се соочи со...

Дохрана – немлечна исхрана

0
ДЕФИНИЦИЈА Во секојдневната пракса под зборот дохрана се подразбира воведување на кашеста храна кај дотогаш хранети доенчиња со мајчино млеко или со адатирано млеко. Но...

Хиперлактација – Зголемена продукција на мајчино млеко, а сепак плачливо и...

0
Иако за повеќето мајки проблем претставува развој на лактацијата и создавање на соодветна количина на мајчино млеко која му е потребна на бебето, некои...

Се што е потребно за една мајка доилка за измолзување, чување...

0
Електрична пумпа за измолзување Технологија базирана на физиологија на лактацијата Пократко време за стимулација на рефлексот на исфрлање на млекото 99,98% адаптација на...

Алтернативни методи за хранење на бебето – 1 дел

0
Мотив за овој наслов е се поголемиот број на мајки кои во последно време бараат помош и консултација како резултат на одбивање на бебето...

Складирање на мајчино млеко – зошто наидуваме на различни насоки?

0
Често наидувате на различни насоки за складирање на мајчино млеко? Тоа ве наведува да се замислите и да си го поставите прашањето зошто експертите...
15,256ФановиМи се допаѓа
1,327СледбенициСледете не
566СледбенициСледете не
453СледбенициСледете не
1,258ПретплатнициПретплата
error: Content is protected !!