Породувањето како фактор за успешно доење

Дали породувањето е лесно или тешко, возбудливо или пропратено со траума, сепак е момент кој го менува животот и има длабоко влијание на воспоставување...

“Roses Revolution Day 2021”

Светската кампања "Roses revolution day" за прв пат е основана во 2011 година врз основа на идејата на активистката за раѓање Хесус Рикој. На...

СИЛИКОНСКИ БРАДАВИЦИ- Задолжително помагало при доењето или?

Да се потсетиме....   Разговарано многу пати на оваа тема, достапни текстови за едукација на трудниците уште во бременоста, на новите мајки кои во родилиште се...

Како доењето делува на намалување на ризикот од појавата на рак...

Интересни факти кои ги истакнуваме во пресрет на месецот Октомври - месец на борбата против ракот на дојката. Доењето и исхраната на вашето бебе со...

Успешни доенечки приказни

0
Во оваа серија на успешни доенечки приказни ќе издвојам неколку кои мене засекогаш ќе ми останат во сеќавање , а вам се надевам дека ќе ви бидат мотив доколку наидувате на одредени препреки во доенечкиот стаж, ќе ве охрабрат да ги надминете.

Доењето и неговата улога од една друга страна

0
Постојат многу начини да се дефинира поимот исхрана кај новороденче. По својата суштина, доењето претставува интимен чин кој ја продлабочува емоционалната поврзаност помеѓу мајката...

Хиперлактација – Зголемена продукција на мајчино млеко, а сепак плачливо и...

0
Иако за повеќето мајки проблем претставува развој на лактацијата и создавање на соодветна количина на мајчино млеко која му е потребна на бебето, некои...

“Sleepy Baby” – Поспано Бебе

0
Нормално е секое новородено бебе да поминува поголем ден од времето во спиење. Секоја мајка на новородено бебе се советува да има динамика на...

Биолошка – Природна положба – Почетна положба за доење – Biological...

0
Како да го олесниме доењето постпартално (во првите денови после породувањето)? При консултациите со мајките најчест проблем со кој се соочуваат е поставување на...

Првите 40 дена – со која динамика се одвиваат подоите?

0
Момент со кој се соочува секоја родилка, момент кога си поставуваат безброј прашања на кои самите едноставно немаат одговор - колку често треба бебето...
15,256ФановиМи се допаѓа
1,327СледбенициСледете не
566СледбенициСледете не
453СледбенициСледете не
1,258ПретплатнициПретплата
error: Content is protected !!