Исхрана кај мајки доилки – одговори на најчесто поставуваните прашања

Дали на мајките им требаат повеќе калории додека дојат? Да. На мајките кои дојат генерално им требаат повеќе калории за да ги задоволат своите нутритивни...

Algoral Infant – суплемент за ублажување на симптоми на ГЕР кај...

0
Секоја комбинација на хранење на доенчиња со адаптирано млеко се чини дека е ризик за рефлукс. Иако доењето има заштитна улога, мајките со дете...

Доење на барање или според однапред утврден распоред?

0
Гостување на Јасна Апостолски - Николов во Телма на 0м+

Доењето и вашето ментално здравје

0
Кога станува збор за доење најчесто акцентот се става на продобивките од доењето за бебето и неговиот раст и развој. Но, многу малку се...

Успешни доенечки приказни – Бавно или поспоро зголемување на телесната тежина...

0
Зголемувањето на телесната тежина кај бебето што е на исхрана со мајчино млеко  е еден од многуте знаци дека бебето е во добра здравствена состојба.

“19-ти Мај” – Одбележување на Светскиот ден на дарување на мајчино...

Мајчиното млеко е од клучно значење за опстанокот и здравјето на новороденчето бидејќи има уникатни имунолошки и хранливи својства. Во случаи кога мајчиното млеко...

Нова студија за динамиката на производство на мајчино млеко

5ти Април, 2022 (MIT - Massachusetts Institute of Technology) За прв пат, истражувачите од МИТ извршија голема студија со висока резолуција на клетките во мајчиното...

Зошто бебињата “бљуцкаат” и дали можеме да го спречиме тоа?-ПРВ ДЕЛ

Бљуцкањето е една од поголемите грижи за новите родители кои често пати мислат дека можеби тие допринесуваат за таа состојба. Улогата на родител сама...

“КОВИД-19”- Вакцинација кај доилки

Постојат неколку вакцини против новиот Коронавирус КОВИД-19 со кој се соочуваме веќе три години. Нов за лекарите, за истажувачите, за биолозите, биохемичарите, епидемиолозите. Постојано...

Што всушност претставува “IBCLC” – Меѓународен сертифициран консултант за доење?

Низ многуте статии што можете да ги прочитате на темата доење достапни насекаде често се сретнувате со препорака “консултирајте консултант за доење”. Нашето поднебје...
15,256ФановиМи се допаѓа
1,327СледбенициСледете не
566СледбенициСледете не
453СледбенициСледете не
1,258ПретплатнициПретплата
error: Content is protected !!