По отстранувањето на френулумот

0
Бебињата генерално се плашат веднаш штом ќе бидат задржани и плачат одреден временски период откако ќе заврши процедурата. Веднаш потоа, на бебето му се...

Како се проверува дали бебето има анкилоглосија или врзан јазик?

0
Некои френулуми се лесно видливи, но повеќето се посуптилни и бараат дополнителна анализа која оди подалеку од проверка. Повеќето здравствени работници не се обучени...

Што е анкилоглосија или врзан јазик?

0
Што е врзан јазик? За време на бременоста, како што се развива фетусот,  јазикот се одделува од долното непце. Понекогаш овој процес е нецелосен и...

Колку време мајката треба да се измолзува при секоја серија на...

0
Доколку бебето воопшто не цица: Првите неколку дена, пред да дојде мајчиното млеко, рачното одмолзување често е најефективен начин да се одмолзи колострумот. За...

Колку често треба мајката да се одмолзува?

0
8-10 пати на ден: Додека снабдувањето е добро воспоставено, важно е да се добијат најмалку осум добри доења и / или одмолзувања за 24...

Воспоставување и одржување на лактацијата кога бебето не цица

0
Важно е да го измолзите вашето млеко за да го воспоставите и да ја одржите лактацијата  доколку вашето бебе воопшто не цица или не...

Доење и спиење заедно со бебето

0
Дефиниции на термини кои се користат во овој артикл: Спиење заедно. Мајката и / или нејзиниот партнер (или било која друга личност) спијат заедно...
15,256ФановиМи се допаѓа
1,327СледбенициСледете не
566СледбенициСледете не
453СледбенициСледете не
1,258ПретплатнициПретплата
error: Content is protected !!