Чување на мајчиното млеко

0
По секое измолзување, можете: Да го чувате го млекото на собна температура. Мајчиното млеко по измолзување можете да го чувате до 4 часа на...

Интервју со првиот меѓународен советник за доење во Македонија – Јасна...

0
Иако во светот е широко распространето, од каде кај Вас дојде идејата за оваа едукација и стекнување со овој сертификат? Најпрво би сакала да се...

Доење на дете после првата година – митови за „продолженото“ доење

0
Гостување на Јасна Апостолски - Николов (Дипломирана медицинска сестра, Меѓународен консултант за доење - IBCLC, Сертифициран едукатор за психофизичка подготовка на трудници) во емисијата...

Мојата доенечка приказна со близнаци – Марга Маги Настевска Димоска

0
Пред да започнеме со сторијата за доењето би сакала да споменам за краткиот период додека се измолзував односно оддржувањето на лактација, а во мојот...

Дали по прекинот на доењето ќе чуствувате болка во градите?

0
Ако одбивањето е бавно и постепено, не е вообичаено да имате многу непријатност или болка. Одвикнувањето одеднаш може да предизвика болни гради. Ако вашето...

Одбивање на вашето бебе

0
Дали сте подготвени да го одвикнете вашето бебе? Дали мислите дека вашето дете е подготвено да се одвикне? Честопати, одвикувањето се случува постепено и...

Зошто бебињата икаат?

0
Зошто бебињата икаат? Дали икањето е нормално кај бебињата? Што го предизвикува икањето и што можеме да направиме за да спречиме да икаат? Икањето кај...

Рефлуксна болест

0
Некои бебиња развиваат гастроезофагеална рефлуксна болест (ГЕР). ГЕР се случува кога мускулот на отворањето и затварањето  на желудникот  се отвара во погрешни периоди или...

Успешни доенечки приказни – Бавно или поспоро зголемување на телесната тежина...

0
Зголемувањето на телесната тежина кај бебето што е на исхрана со мајчино млеко  е еден од многуте знаци дека бебето е во добра здравствена состојба.

Што доколку се намали создавањето на мајчино млеко?

0
Доколку не ги чуствувате градите "полни" како што тоа било случај во првите неколку недели од доењето, ќе се загрижите дека не се создава...
15,256ФановиМи се допаѓа
1,327СледбенициСледете не
566СледбенициСледете не
453СледбенициСледете не
1,258ПретплатнициПретплата
error: Content is protected !!