Интервју со првиот меѓународен советник за доење во Македонија – Јасна...

0
Иако во светот е широко распространето, од каде кај Вас дојде идејата за оваа едукација и стекнување со овој сертификат? Најпрво би сакала да се...

Мојата доенечка приказна со близнаци – Марга Маги Настевска Димоска

0
Пред да започнеме со сторијата за доењето би сакала да споменам за краткиот период додека се измолзував односно оддржувањето на лактација, а во мојот...

Што всушност доживуваат бебињата во периодот на ”скок во развој”

0
Овие промени во менталниот и физичкиот развој ги доживуваат како “шок”. Вие родители не размислувајте многу за ваквото чувство. Само замислете си како би...

Закрепнување по породувањето

0
Во моментот, сте фокусирани на грижата за новото бебе. Но, новите мајки мора да се грижат за своите тела по раѓањето и доењето. Тоа...

ДОЕЊЕ

Хиперлактација – Зголемена продукција на мајчино млеко, а сепак плачливо и вознемирено бебе?

0
Иако за повеќето мајки проблем претставува развој на лактацијата и создавање на соодветна количина на мајчино млеко која му е потребна на бебето, некои...

“Sleepy Baby” – Поспано Бебе

0
Нормално е секое новородено бебе да поминува поголем ден од времето во спиење. Секоја мајка на новородено бебе се советува да има динамика на...

Биолошка – Природна положба – Почетна положба за доење – Biological nurturing

0
Како да го олесниме доењето постпартално (во првите денови после породувањето)? При консултациите со мајките најчест проблем со кој се соочуваат е поставување на...

Првите 40 дена – со која динамика се одвиваат подоите?

0
Момент со кој се соочува секоја родилка, момент кога си поставуваат безброј прашања на кои самите едноставно немаат одговор - колку често треба бебето...
15,256ФановиМи се допаѓа
1,327СледбенициСледете не
566СледбенициСледете не
453СледбенициСледете не
1,258ПретплатнициПретплата

ИСХРАНА

Хиперлактација – Зголемена продукција на мајчино млеко, а сепак плачливо и вознемирено бебе?

0
Иако за повеќето мајки проблем претставува развој на лактацијата и создавање на соодветна количина на мајчино млеко која му е потребна на бебето, некои...

Се што е потребно за една мајка доилка за измолзување, чување и складирање на...

0
Електрична пумпа за измолзување Технологија базирана на физиологија на лактацијата Пократко време за стимулација на рефлексот на исфрлање на млекото 99,98% адаптација на...

Алтернативни методи за хранење на бебето – 1 дел

0
Мотив за овој наслов е се поголемиот број на мајки кои во последно време бараат помош и консултација како резултат на одбивање на бебето...

ПОДГОТОВКА ЗА ТРУДНИЦИ

Часови за психофизичка подготовка на трудници

0
Програма на часовите за психофизичка подготовка на трудници Часовите за психофизичка подготoвка на трудниците се едно прекрасно едукативно дружење на...

Weleda – 100 години ги поврзува луѓето со природата

0
Weleda слави 100 години постоење и одржливост! Креираме сертифицирана природна и органска козметика, со знаење, вештина и искуство стекнато...

Бременост и матични клетки од папочна врвка

0
Крвта што останува во папочната врвка по раѓањето е богата со матични клетки на новороденчето, а дополнителни матични клетки...

Програма на часовите за психофизичка подготовка на трудници

0
Часовите за психофизичка подготвка на трудницте се едно прекрасно едукативно дружење на трудници кое понатаму прераснува во едно убаво...

Подготовка за раѓање – што треба да знае секоја трудница?

0
Породувањето како искуство е од витална важност за секоја жена, чии сеќавања траат и кога сето тоа ќе помине...

БЕБЕ

Доењето и неговата улога од една друга страна

0
Постојат многу начини да се дефинира поимот исхрана кај новороденче. По својата суштина, доењето претставува интимен чин кој ја продлабочува емоционалната поврзаност помеѓу мајката...

РОДИТЕЛСТВО

Weleda – 100 години ги поврзува луѓето со природата

0
Weleda слави 100 години постоење и одржливост! Креираме сертифицирана природна и органска козметика, со знаење, вештина и искуство стекнато од 1921 година. Кога се размислува...

ПРЕПОРАЧАНИ СТАТИИ

Хиперлактација – Зголемена продукција на мајчино млеко, а сепак плачливо и...

0
Иако за повеќето мајки проблем претставува развој на лактацијата и создавање на соодветна количина на мајчино млеко која му е потребна на бебето, некои...

Биолошка – Природна положба – Почетна положба за доење – Biological...

0
Како да го олесниме доењето постпартално (во првите денови после породувањето)? При консултациите со мајките најчест проблем со кој се соочуваат е поставување на...

Weleda – 100 години ги поврзува луѓето со природата

0
Weleda слави 100 години постоење и одржливост! Креираме сертифицирана природна и органска козметика, со знаење, вештина и искуство стекнато од 1921 година. Кога се размислува...
error: Content is protected !!